Een lijst van leuke bezienswaardigheden wanneer je in Amsterdam bent

1. Concertgebouw

Het concertgebouw heeft ongeveer 850.000 bezoekers per jaar. Wanneer je in Amsterdam bent is het zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen. Je zal zeker niet teleurgesteld worden. Bezoek www.concertgebouw.nl voor de evenementen.

Kosten: Prijzen variëren.

2. Amsterdam Beer History from 1400

Bier speelde vroeg een hele andere rol dan in ons dagelijks leven. Tot de 18de eeuw dronk iedereen bier. Van jong tot oud en van arm tot rijk. Natuurlijk waren wijn en water ook alternatieven maar veel soorten wijn waren in die tijd te duur en water niet ongevaarijk. Bier drinken werd gezien als gezond. Tijdens het ontbijt op het werk of tijdens het diner er zat altijd een glas bier bij.

 3.Floating Flower Market
Visit the World’s Only Floating Flower Market

Amsterdam is een van de beroemste steden van de wereld. Monumententale gebouwen, musea, kunt, hippies, geschiedenis, winkelcentra’s, goede restauranten, coffeeshops en veel en veel meer. Maar ook de enige drijvende bloemenmarkt in de wereld en dat is zeker de moeite waar om te bezoeken.

   

De bloemenmarkt is het hele jaar open en lingo in het centrum van Amsterdam. De mooiste periode om deze markt te bezoeken is tijdens de vankanties of met kerst. Het zal zeker een mooie indruk achterlaten.

4.The Vincent Van Gogh Museum

Zoals zo veel kunstenaars  werd Vincent van Gogh ook pas beroemd na zijn dood. Gelegen in Amsterdam-Zuid laat het museum Vincents levenswerken zien. Een mooie collectie van prints, etsen en schilderijen.

Open: Elke dag van 09:00 tot 17:00 en op vrijdags open tot 22:00
Prijs: €15,-

5. Huur een fiets In Amsterdam

Amsterdam, een relatief kleine stad maar veel toeristen en bewoners. Fietsen is daardoor een van de handigste plekken om binnen de stad van A naar B te gaan. Bij de VVV (tourists informatie centrum) of bij de diverse fietsenwinkels is makkelijk een fiets te huren.

Prijs: ongeveer  €6,50 per dag

 6. De Pijp

Unieke winkels en geweldige restaurants vind je in “De Pijp”Unique shops and great restaurants, this and more you will find in “De Pijp”. De Pijp is beroemd om zijn 19de Eeuwse architectuur. Wanneer je er bent, bezoek dan ook de grootste markt in Amsterdam de “Albert Cuyp”  Market, the Biggest in Amsterdam.

Best tijd om te bezoeken: In de middag voor de markt en in de avond voor de diverse Restaurants.

 7. Het Anne Frank Huis

Het Anne Frank huis trekt meer dan een miljoen bezoekers per jaar. Tijdens de tweede weed oorlog werd de familie van Anne Frank  gedwongen om in een verborgen kamer in dit huis te leven. Anne Frank hield een dagboek bij wat later het beroemdste dagboek van de wereld is geworden. De beste tijd om te dit huis te bezoeken is in de ochtend, omdat er zoveel bezoekers per jaar komen

Prijs: € 9,50

8. Het Leidseplein

Een plek vol gezelligheid, barretjes, restaurants en nachtclubs. Overdag, in de avond of in de nacht, er is altijd wat te beleven op dit plein. Beste tijd om te bezoeken: volledig afhankelijk wat je wilt doen. Overdag om te winkelen. In de avond voor een diner en later voor het nachtleven.

9. Begijnhof

Hou je van geschiedenis en architectuur dan zal je van Begijnhof. Mooie tuinen, leuke huisjes. Alsof je terug bent in de 14de eeuw. Een wonderbaarlijke plek om te bezoeken.

Beste tijd om te bezoeken: Open van 08:00 tot 17:00  Prijs: Gratis

10. Best Coffeeshop Amsterdam

Coffeeshop The Stud is al jaren bekend onder zowel de buurtbewoners als toeristen. Vandaag de dag verkopen we ook merchandise en souveniers in The Stud Store. The Stud is gevestigd op the molukkenstraat 581 (Amsterdam-Oost). In 2015 uitgeroepen tot Beste Coffeeshop van Nederland.

Bekijk onze contact pagina voor reis informatie.

11. Oude Kerk

Het oudste gebouw van Amsterdam is gebouwd in 1306 om Sint Nicholaas te eren. Het put waar je het mooiste uitzicht heb op de hele stad. Beste tijd voor bezoek: van maandag tot zaterdag van 10:00 tot 18:00 (zondag van  01:00 tot 17:30)

Prijs: €5,-

12. Artis


Met of zonder kinderen, je zal zeker genieten van Artis. Geef jezelf genoeg tijd om deze plek te bezoeken. Naast de landdieren, heeft Artis ook diverse aquaria een vlinder tuin, planetarium en een ruimte met alleen maar insecten.

Tijd om te bezoeken : van 09:00 tot 17:00/18:00 (check artis.nl)
Prijs: €19,95

13. Paleis op de Dam

Het paleis op de Dam is zoveel mogelijk open voor bezoekers. Je bent welkom om het mooie gebouw en interieur te bewonderen. Kijk voor de open dagen op de pagina (met reservering)paleisamsterdam.nl

Openingstijden: 11.00-17.00

 Prijs: €10,00

14. The Heineken Experience, onverteerbaar!

The Heineken Experience is de originele brouwerij van Heineken in Amsterdam. Een van de meest indrukwekkende industrieele gebouwen van Nederland. Er is een interactieve tour over de geschiedenis van Heineken. Tot 1988 werd het bier hier nog steeds gebrouwen. Nu heeft het gebouw 4 verdiepingen en 18 attracties voor een echte Heineken Experience. Tijdens de tour zie, proef en ruik je de ingrediënten. Loopt langs de paardenstallen die zorgde dat de containers bier naar de Amsterdamse cafe’s werden bezorgd. Bottel zelf je bier met een eigen gemaakt label. Natuurlijk ook de gelegenheid om een heerlijk helder Heineken te nemen in de proef ruimtes. Het is een unieke omgeving, rijk aan geschiedenis.

Prijs : € 18 , – p.p.

15. Het Flevopark

Het Flevopark is het park van Amsterdam om ook eens te bezoeken. Naast veel Amsterdammers zijn er ook heel wat toeristen die hun weg vinden naar het park. Een plek waar je kan spelen, chillen, relaxen en zelfs zwemmen. Ook is er een hostel en een tennis baan. Je mag er BBq’n en er zijn diverse plekken voor de kunstenaars onze ons om legaal een graffiti te plaatsen.

Locatie: Amsterdam Oost  (achter onze coffeeshop)

16. Amsterdams Verzetsmuseum (resistance museum)

Mei 1940 tot Mei 1945 werd Nederland bezet door de Nazi’s. Je hoort en leest verhalen hoe het dagelijks leven er toen aan toe ging. Een tentoonstelling die bekroond is door the Historical Newspaper. Foto’s, documenten, spullen, film en audio clips die het verhaal van de oorlog vertellen.

Volwassenen: €8,-

Kinderen: €4,50

17. Kanaal Tour

Met de kanaal cruise zie je Amsterdam van een hele andere kant. Op een luxe cruise kom je langs De Zevenbogenbruggengracht kanaal brug, het bruggetje bij de Amstel, het VOC schip enz. enz. Een tocht om niet te vergeten.

Prijs: €13,00 p.p.

18. Het Rembrandt Huis

Achter de eigen deur in het pitoreske oude centrum van Amsterdam heeft Rembrandt bijna 20 jaar geleefd. Van 1639 tot 1658. Toen Rembrandt in 1639 met zijn vrouw Saskia in dit huis ging wonen heeft hij veel werken gemaakt. Op dit adres zijn de meest beroemde schilderijen gemaakt zoals de Nachtwacht. Ook heeft zijn hier veel 17de eeuwse kunstenares opgeleid.

Prijs volwassenen: € 12,50
Kinderen tot 17: € 4,00

19. Nederlandse keuken en restaurants

In Nederland eet je over het algemeen 3 maaltijden per dag. Rond 18:00 warm eten. Typisch Nederlands in uiteraard een gerecht waar aardappelen, groenten en vlees in hoort. Maar in Nederland heb je veel meer dan dat, omdat er ook zoveel verschillende culturen zijn. In Amsterdam een gigantisch groot aanbod van andere wereld keukens. India, Chinees, Surinaams, Turks, Italiaans enz. enz. enz.

20. Geniet van de buitenlucht in het Amsterdamse Bos

Het Amsterdamse Bos is 3 x groter dan Central Park in New York. Jaarlijks 6 miljoen bezoekers die lekker relaxen, sporten of een evenement bezoeken. Het Amsterdamse bos heeft diverse dieren, planten en bomen. Mooi om in elk seizoen te bezoeken. Ook heeft het bos een Camping/Hostel.

21. De wallen
Sommige vinden het fantastisch, andere walgen er van. Maar het feit is dat het wallengebied gigantisch veel toeristen trekt. Op verschillende straten in dit gebeid staan prostituees achter de ramen. Bekenden clubs zijn Bananenbar en Casa Rosso. Een ervaring om niet te vergeten.
22. Openbare bibliotheek

The openbare Bibliotheek op the Oosterdokseiland telt 28000 vierkante meters. En is de grootste bien van Nederland. Elke dag open van 1:00 tot 22:00 (behave op sommige vakantie dagen). Er zijn meer dan 1000 zitplaatsen en bijna 500 computers.

23. Het Rijksmuseum

 

Het Rijksmuseum in geopend in 1885 en is een van de meest belangrijke nationale musea in Nederland. Gelegen tussen de Stadhonuderskade en het Museumplein. Dit museum telt meer dat 200 kamers die de Nederlandse kunst en geschiedenis laat zien. Een mooie collectie van de meest beroemde kunstenaars die Nederland rijk is zoals Rembrandt, Vermeer en van Hals.

Adres : Museum straat  1 , 1071 XX Amsterdam
Openingstijden: 09:00 – 17:00
Prijs: – Volwassenen: € 17.50, Kinderen tot 18, Museumkaarthouders , ICOM , Rembrandt , KOG , VVAK,…. Gratis
CJP , Stadspas(citycard) , EYCA : 50% korting

24. Jordaan

 

De Amsterdam Jordaan is het meest besproken stukje Amsterdam. Het begon als een arm stukje maar tegenwoordig is het DE plek voor studenten, artiesten en ondernemers. Het hele jaar door super gezellig.

25. Ajax tour

 

Bij Amsterdam hoort Ajax.Deze tour duurt anderhalf uur en vol met taken en vragen. De Amsterdam Arena is de thuisbasis van Ajax. De club waar wereldberoemde legendes zoals Johan Cruijff hebben gespeeld.

Tour prijs per persoon
Volwassenen: € 14.50
Kinderen ( 5 – 12 jaar: € 9.50

26. Tassenmuseum

Openingstijden: Elke dag van 10:00 tot 17:00
Prijzen:  €9,50

27. Blijburg

 

Blijburg is een tijdelijk strand in IJburg. Voor het eerst geopend in 2003. Altijd gezellig en in de zomer geopend

28. Huur een scooter

 

Scooter rijden in Amsterdam is waanzinning. Beweeg je comfortabel, snel en makkelijk en ontdek alle mooie plaatsen van de stad. Een scooter is ook handig voor als je even buiten de stad moet zijn. Scooter Rent Amsterdam ligt in het centrum van amsterdam en wanneer je online wilt reserveren kan dat via hierBellen voor reserveringen kan uiteraard ook.

29. Amsterdam Pipe museum

Verzamelaars en liefhebbers vinden hun weg naar het Amsterdam Pipe Museum. Verschillende privé collecties vormen de basis van dit museum.

Openingstijden: Woensdag tot Zaterdag van 12:00 tot 18:00.

Prijs: € 8,-

30. Golfglow

Velen bezoeken in de vakantie periode de diverse musea of andere historische plekken, maar het is ook leuk om even wat tijd vrij te maken voor wat plezier. GlowGolf Amsterdam heeft een 3 dimensional glow in the dark golf experience waarvan je zal denken “Dit kan alleen in Amsterdam”
Prijs: €11,-

31. Indische Buurt

De Indische buurt is de laatste 10 jaar ontzettend veranderd en inmiddels zijn er naast de vele bewoners ook heel veel toeristen. Dit komen er niet zonder reden, want het bekende stay okay hotel zit ook in Amsterdam-Oost. Een van de bekendste markten van Amsterdam (de Dappermarkt) ligt in deze buurt. Een markt die sinds de begin jaren 80 is ontstaan en die niet meer weg te denken is in de Indische buurt.

32. Amsterdamse Nachtleven

Het nachtleven wat je zeker moet meemaken en wat eigenlijk niet in woorden uit te drukken is. Amsterdam heeft legio clubs waar je het 10 jaar naar dato nog steeds over zal hebben. In een woord ONVERGETELIJK. Melkweg, Paradiso, Escape, Jimmy Woo zijn enkele namen die zelfs voorkomen in MTV clips of diverse Amerikaanse films. Tot in de late uurtjes een super ervaring.

33. Electric Ladyland

Van Electric Ladyland is de enige museum in zijn soort. Een gigantische Fluoriserende omgeving wat een stukje kunst opzicht is. Slechts 5 minuten van het Anne Frank Huis vandaan.

Openingstijden:  Dinsdag tot Zaterdag van 13:00 – 18:00 uur
Prijs:  €  5.00

34. De negen kleine straatjes

9 schilderachtige winkelstraatjes in de grachtengordel van Amsterdam. In het hart van Unesco’s Werelderfgoed, net achter het Paleis op de Dam tussen Raadhuisstraat en Leidsegracht. In deze straatjes voeren handel, ambacht en cultuur vanouds de boventoon en 400 jaar later bruist het in dit wijkje vol monumentale winkelpandjes nog altijd van leven. Sinds de jaren negentig van de vorige eeuw zijn ze De 9 Straatjes gaan heten. Tussen SingelHeren-Keizers- en Prinsengracht vind je de mooiste spullen, de hipste winkels en de meest bijzondere horeca. Maar ook: een prachtig inkijkje in de eeuwenoude architectuur van de Amsterdamse grachtengordel.

35. De Amsterdamse bruggen

Amsterdam telt in totaal 1680 bruggen. Daarvan hebben er 346 nu een officiële naam. De overige 1334 bruggen hebben nog geen officiële naam en kunnen dus worden vernoemd naar Amsterdammers die veel hebben betekend voor de stad, of naar andere bijzondere mensen.

36. De Foodhallen

Het concept is geïnspireerd door ‘indoor food markets’ zoals de Torvehallerne in Kopenhagen, Mercado de San Miguel in Madrid en de Borough Market in Londen. Dit onmisbare concept voor een ‘big city life’ wordt voor lokale bewoners en toeristen de uitgekozen plek om heerlijk rond te lopen en te genieten van verschillende gerechtjes.

37. Amsterdam (te voet)

Je kan door Amsterdam varen, rijden en uiteraard ook lopen. En met name bij het laatste zie je de echte schoonheid van Amsterdam. Ook is het een tip om ook naar boven te kijken wanneer je door de Amsterdamse straten loopt. Gigantische mooie beeldhouwwerkjes onder bijvoorbeeld een balkon of bij een kozijn.

38. Nemo

 

In NEMO Science Museum ontdek je hoe wetenschap en technologie alledaagse dingen bijzonder maken. Onderzoek vijf verdiepingen vol experimenten, demonstraties en workshops. Ga zelf aan de slag en vind uit hoe bruggen werken, hoe we water drinkbaar maken en hoe bliksem ontstaat. Na een bezoek aan NEMO is een knetterende trui of een regenboog nooit meer hetzelfde.

39. Het tropenmuseum

Het Tropenmuseum, gesticht in 1864 als Koloniaal Museum, is een Nederlands volkenkundig museum aan de Linnaeusstraat in Amsterdam. Het heeft een grote verzameling etnografische artefacten uit tropische en subtropische gebieden vooral uit de voormalige Nederlandse overzeese gebiedsdelen. Het maakte tot 2014 deel uit van het Koninklijk Instituut voor de Tropen, kortweg ook wel Tropeninstituut genoemd en vaak afgekort tot KIT.

40. Madame Tussaud

Betreed de wondere wereld van Madame Tussauds, gelegen in het centrum van Amsterdam: De Dam. Geniet van een aantal verrassende, educatieve en soms emotionele ontmoetingen met je superhelden, lievelingszangers, royals, en filmsterren.

Het wassenbeeldenmuseum is een plek voor jong en oud. Schitter naast Doutzen op de catwalk of shine op het podium naast Lady Gaga. Ben jij meer van de draaitafels? Mix en match songs naast Tiësto achter de draaitafel of neem je IQ-test af bij Einstein. Je komt nooit zo dichtbij je sterren als hier!

Het museum is vernoemd naar Madame Tussauds herself. Zij maakte in 1790 de eerste wassen beelden en die kunst is tot op de dag van vandaag nagenoeg hetzelfde gebleven. Madame Tussauds maakte in 1841 op 80-jarige leeftijd een zelfportret, die de vestiging in Amsterdam in bezit heeft en te bewonderen is voor publiek! De tentoonstellingen reisden eerst rond in het Verenigd Koninkrijk, maar is tegenwoordig gevestigd op maar liefst 18 locaties over de hele wereld!