Celebration time, come on!

TIENDE EDITIE CANNABIS BEVRIJDINGSDAG 17 JUNI 2018 ONZE EIGEN ACHTERTUIN

In 2018 vindt alweer voor de tiende keer Cannabis Bevrij­ dingsdag plaats, het grootste cannabis en hennep evene­ ment van Nederland. De stichting VOC haalt alles uit de kast om dit jubileum groots te vieren.

Details
Canadese Wiethype Canada Stocks

Ook ambtenaren stoppen geld in de wiethype van Canada

Nog meer net gelegaliseerd maar de Canadese cannabis-industrie is groeiende en steeds meer beleggers steker hier geld in. In 1 jaar is de waarde van aandelen in wietproducenten 4 keer gestegen. Een rem op deze koers stijging lijkt er voorlopig niet te zijn.Neem bijvoorbeeld cannabisproducent Canopy Growth. Deze koerst is alleen al in de eerst 6 dagen van het jaar met 40% gestegen.

Details
Kees Hoekert Overleden Wietpionier wiet pionier

Wiet pioneer Kees Hoekert overleden

Op de laatste dag van 2017 overleed Kees Hoekert, oprichter van de legendarische Lowlands Weed Company, op 88-jarige leeftijd. In een fraai portret van deze unieke figuur schreef Weckels in 2002 in Highlife Magazine: ‘Een wietpionier als Kees Hoekert, ook wel vader van de Nederwiet genoemd, verdient groot respect. Mede door hem is het uiteindelijke…

Details
Mike Tyson

Iron Mike wordt Groen!

Mike Tyson heeft een berg grond gekocht in California en omgetoverd tot dev “Tyson ranch”. Hij gaat zich niet alleen richten op het produceren van hoge kwaliteit cannabis en CBD, maar gaat ook onderzoek doen na de gezondheidsvoordelen van cannabis. De 40 hectare grond ligt in California city, ongeveer 90 kilometer zuidwest van de “Death Valley National Park”.

Details
modelkwekers john en ines

Modelkwekers John en Ines moeten 175.000 euro betalen

John en Ines, de ‘ideale wiettelers’ uit Bierum, moeten bijna 175.000 euro ontnemingsvordering betalen. Volgens de rechtbank in Groningen hebben zij dit geld verdiend met het illegaal kweken van cannabis. De rechter schaart zich achter de Hoge Raad die John en Ines na een schuldigverklaring zonder strafoplegging in 2014 veroordeelde tot drie maanden voorwaardelijke gevangenisstraf. ‘Deze strijd is nog niet gestreden’ aldus hun advocaat Sidney Smeets.

Details
medicinale Cannabis vs Aspirine pijnbestrijding

Cannabis vs Aspirine

Een flinke tijd heeft de pharmaceutische industrie gevochten om geen waarschuwingslabel op een doosje aspirine te zetten. Gedurende deze periode zijn meer dan 300 kinderen gestorven aan Syndroom van Reye.

Een zeldzame ziekte die hersenen en lever aan tast. Deze aandoening is een zeldzame bijwerking van het gebruik van aspirine in combinatie met een aangeboren stofwisselingsstoornis. 

Details
5 gram cannabis

5 gram in huis = weg huis.

Jawel hoor…… Het kan allemaal nog gekker. Neem Zeeland bijvoorbeeld. De dertien Zeeuwse burgemeesters treden hard op tegen hun eigen burgers die meer dan 5 gram wiet in huis hebben. Hoe hard treden ze op????? Nou…. HEEL HARD!!!! Ze zetten je gewoon het huis uit. 

Details
cannabis fabriek in bunker

Cannabis fabriek in een bunker

3 man veroordeeld tot een gezamenlijke gevangenis straf van 18 jaar voor het omtoveren van een nucleaire bunker tot een ware cannabis fabriek.
De bunker die ze ervoor hebben gebruikt was ontworpen om militaire vips tijdens een nucleaire aanval te huisvesten.

Details

cannabis in verkeer groene bob

Cannabis en verkeer

Vandaag (15 november) begint de start van een nieuwe campagne. Deze waarschuwt voor de consequenties van cannabisgebruik in het verkeer. De boodschap is: “‘Cannabis in het verkeer? Speel op zeker!’

Details
addertje onder het gras cannabis het experiment

Nog veel addertjes bij “het experiment”

Het kabinet wilt tussen de 6 en 10 gemeenten aanwijzen om experimenten met cannabisteelt uit te voeren. Dit is een belangrijke doorbraak en er staan dan ook niet voor niets gemeentes in de rij om mee te doen. Toch zitten er nog wel aardig wat addertjes onder het gras.

Details
blowers hebben meer sex

Blowers hebben meer sex

Standford University heeft een onderzoek gepubliceerd dat Amerikanen die geregeld blowen 20% meer seksen dan mensen die niet blowen. Tussen 2002 en 2015 zijn gegevens verzameld van meer dan 50.000 Amerikanen tussen de 25 en 45. Amerikanen die geregeld blowen, hebben 20 procent vaker seks dan mensen die dat niet doen. Vrouwen die elke blowen kwamen zaten op een gemiddelde van 7.1 (per 4 weken) en vrouwen die niet blowden (of een jaar niet hebben geblowd) zitten op een gemiddelde van 6 per 4 weken.

Details
kankerbestrijding cannabis tegen kanker

Cannabis tegen kanker?

Over de hele wereld zijn wetenschappers bezig om natuurlijke alternatieven te vinden om kanker te bestreiden zonder dat gezonde cellen worden aangetast. Iets wat bestraling en chemotherapie wel doet. Onderzoekers hebben gemeld dat alternatieve behandelingen voor het bestrijden van kanker er belovend  uit zien. In dit onderzoek zijn verschillende testen, uiteenlopend van wespengif tot verschillende kruiden uitvoerig in het labratorium getest.

Details
medische voordelen cannabis shen nung

10 medische voordelen wat cannabis kan hebben

De voordelen die hieronder beschreven zijn, zijn gebaseerd op onderzoek en wetenschappelijk bewijs die we later nog even stuk voor stuk gaan behandelen. Voordat we ermee beginnen duiken we even terug naar het jaar 2737 (voor Christus). Bijna 5000 jaar geleden zijn er in China al tekeningen gevonden van de Chinese keizer Shen Nung. Daar wel het gebruik van cannabis al beschreven om kwaaltjes als malaria en jicht te bestrijden. Gaandeweg verspreide het gebruik van cannabis van China naar India, toen Noord-Afrika en bereikte Europa ongeveer 500 na vriend die over het water kon lopen en water in wijn veranderde.

Details
5 plantenregel

De 5 plantenregel is een fopspeen

Het blijft tobben met de 5 plantenregel. Volgens justitie mag de burger tot vijf planten telen voor eigen consumptie. In de praktijk mogen burgers helemaal niets en zijn ze hun plantjes steevast kwijt wanneer de politie langskomt. Een ogenschijnlijk sympathiek gebaar naar de kleine thuisteler blijkt een fopspeen. Mr. Maurice Veldman schudt iedereen wakker.

 

Details
rene barendse thuiskwekerij medicinale cannabis

Joepie, René Barendse wordt niet vervolgd

Onlangs is de politie bij René Barendse langs geweest om zijn plantjes in beslag te nemen. Hier hadden wij er al een keer over geschreven. Uiteraard wilde René geen afstand doen van zijn planten. De politie heeft contact gehad met de officier van justitie en die heeft besloten dat er geen vervolging komt. 

Details