Afbreken Wietexperiment

Afbreken Experiment geen optie

Het wietexperiment kan onmogelijk worden afgebroken na een periode van (slechts) vier jaar, weet iedereen met enige kennis van zaken over de cannabis sector. Afbreken zal leiden tot een grote zwarte markt, chaos en onveiligheid op straat.

Lees verder!
oxycodone pillen drugsgebruik

Grapperhaus de grappenmaker

Kabinet Rutte III is zijn eigen ‘War on Drugs’ begonnen. De weekendgebruiker van pillen en coke wordt nu verantwoordelijk gehouden voor het bestaan van grote drugssyndicaten. Minister van Justitie Grapperhaus zegt zich te schamen voor Nederland. Hij zou zich beter kunnen schamen voor zijn beleid, aldus mr. Maurice Veldman.

Lees verder!
THC discussie Cannabis Molecuul

THC-discussie

In 2014 verwezen experts het plan van minister Opstelten om sterke wiet uit de coffeeshop te weren naar de prullenbak. Het bleek onnodig en onuitvoerbaar. Dit ‘coffeeshopje pesten’ zou leiden tot een toename van de zwarte markt. Daarbij is nooit wetenschappelijk aangetoond dat een hoog percentage THC schadelijker is.

Lees verder!
CANNABIS BEVRIJDINGSDAG

Celebration time, come on!

TIENDE EDITIE CANNABIS BEVRIJDINGSDAG 17 JUNI 2018 ONZE EIGEN ACHTERTUIN

In 2018 vindt alweer voor de tiende keer Cannabis Bevrij­ dingsdag plaats, het grootste cannabis en hennep evene­ ment van Nederland. De stichting VOC haalt alles uit de kast om dit jubileum groots te vieren.

Lees verder!
Canadese Wiethype Canada Stocks

Ook ambtenaren stoppen geld in de wiethype van Canada

Nog meer net gelegaliseerd maar de Canadese cannabis-industrie is groeiende en steeds meer beleggers steker hier geld in. In 1 jaar is de waarde van aandelen in wietproducenten 4 keer gestegen. Een rem op deze koers stijging lijkt er voorlopig niet te zijn.Neem bijvoorbeeld cannabisproducent Canopy Growth. Deze koerst is alleen al in de eerst 6 dagen van het jaar met 40% gestegen.

Lees verder!
Kees Hoekert Overleden Wietpionier wiet pionier

Wiet pioneer Kees Hoekert overleden

Op de laatste dag van 2017 overleed Kees Hoekert, oprichter van de legendarische Lowlands Weed Company, op 88-jarige leeftijd. In een fraai portret van deze unieke figuur schreef Weckels in 2002 in Highlife Magazine: ‘Een wietpionier als Kees Hoekert, ook wel vader van de Nederwiet genoemd, verdient groot respect. Mede door hem is het uiteindelijke…

Lees verder!
Mike Tyson

Iron Mike wordt Groen!

Mike Tyson heeft een berg grond gekocht in California en omgetoverd tot dev “Tyson ranch”. Hij gaat zich niet alleen richten op het produceren van hoge kwaliteit cannabis en CBD, maar gaat ook onderzoek doen na de gezondheidsvoordelen van cannabis. De 40 hectare grond ligt in California city, ongeveer 90 kilometer zuidwest van de “Death Valley National Park”.

Lees verder!
modelkwekers john en ines

Modelkwekers John en Ines moeten 175.000 euro betalen

John en Ines, de ‘ideale wiettelers’ uit Bierum, moeten bijna 175.000 euro ontnemingsvordering betalen. Volgens de rechtbank in Groningen hebben zij dit geld verdiend met het illegaal kweken van cannabis. De rechter schaart zich achter de Hoge Raad die John en Ines na een schuldigverklaring zonder strafoplegging in 2014 veroordeelde tot drie maanden voorwaardelijke gevangenisstraf. ‘Deze strijd is nog niet gestreden’ aldus hun advocaat Sidney Smeets.

Lees verder!
medicinale Cannabis vs Aspirine pijnbestrijding

Cannabis vs Aspirine

Een flinke tijd heeft de pharmaceutische industrie gevochten om geen waarschuwingslabel op een doosje aspirine te zetten. Gedurende deze periode zijn meer dan 300 kinderen gestorven aan Syndroom van Reye.

Een zeldzame ziekte die hersenen en lever aan tast. Deze aandoening is een zeldzame bijwerking van het gebruik van aspirine in combinatie met een aangeboren stofwisselingsstoornis. 

Lees verder!
5 gram cannabis

5 gram in huis = weg huis.

Jawel hoor…… Het kan allemaal nog gekker. Neem Zeeland bijvoorbeeld. De dertien Zeeuwse burgemeesters treden hard op tegen hun eigen burgers die meer dan 5 gram wiet in huis hebben. Hoe hard treden ze op????? Nou…. HEEL HARD!!!! Ze zetten je gewoon het huis uit. 

Lees verder!
cannabis fabriek in bunker

Cannabis fabriek in een bunker

3 man veroordeeld tot een gezamenlijke gevangenis straf van 18 jaar voor het omtoveren van een nucleaire bunker tot een ware cannabis fabriek.
De bunker die ze ervoor hebben gebruikt was ontworpen om militaire vips tijdens een nucleaire aanval te huisvesten.

Lees verder!

cannabis in verkeer groene bob cannabis en verkeer

Cannabis en verkeer

Vandaag (15 november) begint de start van een nieuwe campagne. Deze waarschuwt voor de consequenties van cannabisgebruik in het verkeer. De boodschap is: “‘Cannabis in het verkeer? Speel op zeker!’

Lees verder!