Geschiedenis

Een hechte groep vrienden zijn de pioniers van een van de meest geliefde Coffeeshops in Amsterdam Oost.  Het oude logo met de “Pitbull” op de voorkant gaf duidelijk aan dat het een “Hondenclub” was in die tijd. Maar het was natuurlijk gewoon een Coffeeshop. Op het moment dat “Oom Agent” in die tijd binnenkwam, werd de voorraad altijd snel verstopt in de pijpleiding van de gaskachel. Die kachel ging toch nooit aan bij ons. Gelukkig durfde ze nooit in de pijpleidingen te kijken van een gaskachel, dat was best gevaarlijk om te onderzoeken. Zodra ze de deur weer uit waren, werd de handel weer uit de pijpleiding gehaald en was het weer een Coffeeshop.

In die tijd had het meer een “huiskamer” gevoel. Vervolgens zijn we in 1982 officieel een Coffeeshop geworden en werden ons een aantal regels opgesteld om als Coffeeshop bedrijf te voeren. Het bruine “Pitbull” logo was er tot 1991, daarna kwam het Zwart-Blauwe logo met de bekende stier.

The Stud is vertaald uit het engels een “dekstier”, daarom zie je altijd de stier terugkomen in het logo. The Stud heeft altijd in de omgeving van Camping Zeeburg gezeten. Zodoende wisten ook veel toeristen ons te vinden. Dat gaf een gezellige en gemoedelijke sfeer omdat het een mooie mix van klanten was.

In 2013 is de verhuizing naar het nieuwe pand aan de Molukkenstraat 581 succesvol verlopen. Uiteraard is ook daar iedereen weer van harte welkom in deze zaak, mist je een geldig legitimatie bij je hebt.

In 2016 zijn we in het pand naast de Coffeeshop ook een eigen kleding label begonnen genaamd Indica. Hier verkopen we uiteraard ook merchandise van The Stud.

Menu