The Stud (Coffeeshop) is opgericht in 1982 in Amsterdam Oost, een van de volkswijken van Amsterdam. De buurt kent vele verschillende culturen en word daarnaast ook goed bezocht door toeristen.

Het is een kleine, unieke en aparte shop, met een grote vaste klantenkring. The Stud is gedurende de jaren een begrip in ‘onze’ buurt geworden. De sfeer is open en gemoedelijk.

Lekker bijkomen met een goede kop koffie en altijd wel met iemand in voor een praatje of gezellige woordenwisseling. Daarnaast kan je een magazine lezen of achter het internet om met je vrienden even te emailen of iets op te zoeken.

De dagelijkse grote dosis inzet en creativiteit van onze medewerkers staan garant voor een gezellig gesprek en uitstekende service.

Wettelijke legitimatie is natuurlijk verplicht en er geldt een minimum leeftijd van 18 jaar, als u hieraan voldoet zullen onze medewerkers u graag van dienst zijn.

Tot slot: de klant is koning zolang hij zich als zodanig gedraagt.

Veel plezier op de website en tot ziens

The Stud is begonnen onder het mom van een ‘HondenClub” in de jaren 70.

Een hechte en beperkte groep vrienden zijn hiermee de pioniers van een van de meest onomstreden en geliefde Shops in Amsterdam Oost. Het oude logo met de Pitbull op de voorkant geeft duidelijk aan dat het een ‘Hondenclub’ betreft. Maar het was natuurlijk een coffeeshop. Maar als Oom Agent in die tijd binnenkwam, werd de voorraad altijd verstopt in de pijp van de gaskachel, die bij ons toch nooit aanging.

Maar daar durfde ze gelukkig nooit bij te kijken omdat een gaskachel was en best gevaarlijk om te onderzoeken.
Maar zo gauw ze de deur weer uit waren , was het gewoon weer een coffeeshop. Het had toen meer een huiselijk karakter”huiskamergevoel’.

Vervolgens zijn we officieel coffeeshop geworden in 1982. Het bruine Logo was er tot 1991, daarna het Zwart-Blauwe logo.

The Stud is een’ dekstier’ dus daarom zie je altijd de stier terugkomen in het logo. Van oudsher zit The Stud dicht bij Camping Zeeburg, en zodoende wisten ook veel toeristen de coffeeshop te vinden. Dit maakt de sfeer bij The Stud altijd gezellig en gemoedelijk. Omdat zowel toeristen als buurtbewoners er komen creëert dat een unieke en aparte sfeer.

De verhuizing naar het nieuwe pand aan de Molukkenstraat 581 is succesvol verlopen. Uiteraard is iedereen van harte welkom in deze zaak, mist je een geldig legitimatie bij je hebt.

Na de verhuizing hebben we ons ook wat meer gericht op het internet en met name social media. Vol trots kunnen we zeggen dat we door “Paste Magazine”, een groot Amerikaans blad horen bij de top 4 van “Most puffalicous Coffeeshops” en zijn we in 2015 uitgeroepen tot “Beste Coffeeshop van Nederland”.

In 2016 zijn we naast onze shop ook een kleding/merchandise zaakje begonnen. Hier verkopen we kleding van zowel The Stud als van het nieuwe trendy merk Indica.

 

Onze Huisregels
11 regels van het huis opgesteld zodat wij onze klanten nu en in de toekomst optimaal van dienst kunnen zijn

 • Geen handel in gestolen goederen
 • Geen handel in Hard-Drugs
 • Geen agressief gedrag
 • Geen Wapens
 • Geen toegang onder de 18 jaar
 • Rookwaar strikt voor eigen gebruik
 • Dubbel geparkeerde klanten worden niet geholpen
 • Roken alleen toegestaan in de rookruimte
 • Niet voor en rondom de coffeeshop hangen
 • Geen overlast bezorgen
 • Denk aan onze buren

John en Jelmer staan elke dag buiten om het verkeer in goede banen te leiden en de doorstroming van het verkeer te bevorderen. Het beroep wat ze uitoefenen is verkeersregelaar, maar hun werkzaamheden bestaan uit veel meer dan dat. Ze zijn eigenlijk ook sociaal werkers, handhavers, pedagogisch medewerkers, straatvegers en buurtbemiddelaars.

Alle mogelijke maatregelen nemen ze om de veiligheid van medewerkers en klanten te waarborgen en houden toezicht zodat de straten schoon en overlast vrij zijn. Wanneer een bezoeker ongewenst gedrag vertoont spreken ze deze persoon ook aan. Beide heren hebben een goed contact met de buurtbewoners. Deze heren werken tot 01:00 om zo zeker ervan te zijn dat de buurt geen overlast ondervind door meest uiteenlopende zaken. Ze zorgen gewoonweg voor een grote sociale controle, en zijn een aanwinst in ons team.