
Daar trof de politie 900 moederplanten aan en 19.000 hennepstekjes aan. Volgens de officier heeft de organisatie achter deze kwekerij mogelijk vier miljoen euro verdiend met de stekken die in die Vlaanderenhal zijn gekweekt. Hij gaat er vanuit dat de vijf, samen met anderen, behoren tot één organisatie die het hele hennepproces beheersen. Van het kweken van stekjes tot en met de verkoop van de hennep. Hij sluit echter ook niet uit dat ze hun stekjes doorverkochten aan andere organisaties. Maar volgens hem is dat toch redelijk riskant omdat het risico van verraad dan veel groter is.
De raadsmannen van vier van de vijf verdachten lieten weten dat hun cliënten volkomen onschuldig waren en dat ze helemaal niet wisten dat er in de Vlaanderenhal zo’n grote hennepkwekerij aanwezig was. De vijfde verdachte, maandag niet aanwezig, was volgens zijn advocaat alleen maar naar Sas van Gent gekomen om wat te klussen in de kwekerij.
Ook stelden ze dat het Openbaar Ministerie het recht op vervolging heeft verspeeld omdat het de strafzaak tegen de vijf meer dan vier jaar na de inval pas voor de rechter is gebracht. Volgens de officier is die zaak zo lang blijven liggen omdat andere strafzaken meer prioriteit hadden.
Uitspraak 15 juni 2015